25
Oktober
2012

#44 Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung GALAXY S Duos

Samsung GALAXY Note 10.1 z inovativnimi digitalnimi orodji in radodarnimi vendar še vedno obvladljivim zaslonom poveča vaše možnosti in dopušča vaši kreativnosti prosto pot – tudi na poti. Doživite svobodo, ki vam jo ponuja pametno, intuitivno priloženo S Pen pisalo. S pomočjo S Pen pisala preizkusite paleto odličnih funkcij, ki zajemajo  obdelavo znakov, teksta in fotografij z večpredstavnostno vsebino iz spleta. Istočasno uporabite različne aplikacije in upravljajte z njimi preko zaslona z deljenim pogledom – večopravilnost v pravem pomenu besede. Med gledanjem filma lahko hkrati na istem zaslonu v S Note beležko zapisujete vaše ideje in inspiracije. Prav tako pa lahko med tem tudi pregledujete E-pošto ali pa pošljete SMS sporočilo. GALAXY Note 10.1 predvaja video vsebine v načinu slika v sliki. Tako lahko vedno opravljate več opravil hkrati. Predvajajte želeni video posnetek v različnih velikosti in pozicijah na vašem zaslonu – brez prekinjanja.  Smart Stay funkcija prepozna, če so vaše oči odprte in poskrbi, da se zaslon ne izključi  in zagotavlja nemoteno branje elektronskih knjig in brskanje po spletu.

Vsebina:


Večopravilnost

Pop up play

S funkcijo Pop Up Play vam nikoli ni potrebno prenehati z gledanjem filma, saj vam funkcija omogoča, da pomanjšate predvajani video ter hkrati poleg gledanja opravljate še kaj drugega. Pomanjšano okno video posnetka lahko s prstom poljubno premikate po zaslonu, lahko pa prilagajate tudi velikost videa tako, da se z dvema prstoma diagonalno dotaknete videa ter jih razprete ali približate.

Večnamenski zaslon

Samsung GALAXY Note 10.1 ponuja odlično funkcijo po imenu Večnamenski zaslon, kar uporabniku omogoča, da lahko opravlja več opravil hkrati. Uporabnik lahko brez težav brska po spletu ter si hkrati zapisuje opombe ali pa prebira E-pošto in hkrati preverja podatke v poljubnem Word ali Excel dokumentu.

Aplikacije, ki omogočajo Večnamenski zaslon so Galerija, S Note beležka, Internetni brskalnik, Video predvajalnik, E-pošta in urejevalnik dokumentov Polaris Office.

Za boljšo preglednost pri uporabi Večnamenskega zaslona lahko tipkovnico QWERTY pomanjšate na deljeno ali premikajočo, katero lahko poljubno premikate po zaslonu in sicer tako, da jo primete z dvema prstoma ter jo prestavite na željen položaj.

Več v videu.

Na vrh


Aplikacija PS Touch

Samsung GALAXY Note 10.1 ponuja izjemno zmogljivo aplikacijo Photoshop Touch s katero lahko urejate slike, dodajte razne barvne in foto učinke,  brišete in ustvarjate dele fotografij in še mnogo več.

Aplikacija PS Touch ponuja odlične vadnice s pomočjo katerih se lahko naučite uporabljati to aplikacije. Vadnice po korakih opisujejo določen postopek kot npr.: zamenjava barve, ustvarjenje umetniške slike, dodajanje oseb na fotografijo, itd.

Več v videu.

Na vrh


Beležka S Note

Beležki S-Note so dodana nova orodja za povečanje produktivnosti, kot so Ujemanje formul, Ujemanje oblike, Pretvarjanje rokopisa v besedilo.

Orodja za povečanje produktivnosti

Razširjeni meni za določeno orodje odprete tako, da zadržite pisalo na želenem orodju.

Prepoznava formul

V Orodjih za produktivnost izberite Ujemanje formule. Vnesite formulo ter pritisnite Iskanje. Telefon bo preko spletne strani WolframAlpha prikazal rešitev formule ter dodatne informacije, kot je rezultat in graf.

*Potrebna je povezava s spletom.

Prepoznava oblik

V Orodjih za produktivnost izberite Ujemanje oblike. Narisane like kot so trikotniki, črte, puščice, kvadrati, pravokotniki, ipd., bo program prepoznal ter pretvoril v pravilne like.

Prepoznava pisave

V Orodjih za produktivnost izberite Iz rokopisa v besedilo. Napisano besedilo program prepozna in ga pretvori v računalniško pisavo. S puščicami v orodni vrstici lahko premikate kazalec. Ko končate s pisanjem zaprite besedilno okno s pritiskom na zadnji gumb.
Za vklop plavajoče orodne vrstice pritisnite in pridržite na zgornji orodni vrstici. Plavajočo orodno vrstico lahko premikate po zaslonu.
Za izklop prepoznavanja pisave izberite tretjo ikono ter jo ponovno pritisnite, ko jo potrebujete.

Več v videu.

Na vrh


Samsung Smart Remote

Aplikacija Smart Remote vam omogoča, da s pomočjo tablice, z oddaljenosti do 2,4 m upravljate TV, DVD, Blu-ray predvajalnik ali domači kino – povezava deluje preko IR povezave. Aplikacija vam omogoča popoln nadzor nad povezano napravo.

Zaženite aplikacijo Smart remote – Choose Brand – Test Power On/Off; Aplikacija vas vpraša, če se je naprava s katero se želite povezati vključila in če se je to potrdite z izbiro Yes.

Aplikacija vam po uspešni povezavi s TV-jem ponudi možnost povezave na dodatne naprave z Izbiro Done (Končaj) ali Add New Device (Dodaj novo napravo).

Če želite si lahko nastavite tudi poljubne gumbe z izbiro Add Button or Number. Na izbiro imate celoten seznam funkcij, ki jih lahko dodate na začetni zaslon aplikacije.

Ob desni spodnji strani zaslona se lahko pomikate med kanali in uravnavate glasnost ter izbirate tudi meni za nastavitve povezane naprave oz. TV-ja.

Več v videu.

Na vrh


Za dodatne informacije in pomoč, se lahko obrnete na Samsung mobile tehnično pomoč.