11
Julij
2012

#42 Samsung Galaxy Note

Samsung GALAXY Note Premijski paket

Premijski paket so orodja, ki naredijo Samsung GALAXY Note še bolj ultimativen. Na voljo so v posodobitvi Ice Cream Sandwich - Android 4.0. Telefon lahko posodobite preko programa Samsung Kies ali preko omrežja FOTA.

S Memo

Widget za hiter dostop do beležke

Novi S Memo widget vam direktno iz namizja nudi hiter zajem vaših misli in idej. Omogoča vnašanje besedila, pisanje s peresom S-Pen, dodate lahko sliko iz galerije ali posnamete novo, če pa trenutno ne morete napisati ali narisati kar imate v glavi, pa lahko to posnamete v zvočno beležko. Dodana je tudi nova funkcionalnost in sicer Iskanje beležk.
Widget dodate tako, da na Namizju pritisnete in pridržite na praznem prostoru, nato v spodnji vrstici izberete Pripomočki, poiščite ikono S Memo S Memo widget ikona ter jo izberite.

S Memo widget
S Memo widget - opisi

Beležka S-Note

Beležki S-Note so dodana nova orodja za povečanje produktivnosti, kot so Ujemanje formul, Ujemanje oblike, Pretvarjanje rokopisa v besedilo.

Orodja za povečanje produktivnosti

Razširjeni meni za določeno orodje odprete tako, da dvakrat pritisnete na želeno orodje.

Predstavitev orodij

Prepoznava formul

V Orodjih za produktivnost izberite Ujemanje formule. Vnesite formulo ter pritisnite Iskanje. Telefon bo preko spletne strani WolframAlpha prikazal rešitev formule ter dodatne informacije, kot je odgovor in graf.
*Potrebna je povezava s spletom.

Prepoznava enačb

Prepoznava oblik

V Orodjih za produktivnost izberite Ujemanje oblike. Narisane like kot so trikotniki, črte, puščice, kvadrati, pravokotniki, ipd., bo program prepoznal ter pretvoril v pravilne like.

Prepoznava oblik

Prepoznava pisave

V Orodjih za produktivnost izberite Iz rokopisa v besedilo. Napisano besedilo program prepozna in ga pretvori v računalniško pisavo. S puščicami v orodni vrstici lahko premikate kazalec. Ko končate s pisanjem zaprite besedilno okno s pritiskom na zadnji gumb.
Za vklop plavajoče orodne vrstice pritisnite in pridržite na zgornji orodni vrstici. Plavajočo orodno vrstico lahko premikate po zaslonu.
Za izklop prepoznavanja pisave izberite tretjo ikono ter jo ponovno pritisnite, ko jo potrebujete.

Prepoznava pisave

Uporaba kretenj za upravljanje različnih opravil

Seznam nedavno odprtih aplikacij: pritisnite in zadržite Domačo tipko, da odprete seznam nedavno odprtih aplikacij. Izberite aplikacijo, če jo želite ponovno zagnati. Postavite se na aplikacijo in podrsajte v levo ali desno, da jo odstranite iz seznama.
Seznam obvestil: seznam obvestil odprete tako, da ga potegnete navzdol. Postavite se na obvestilo in podrsajte v levo ali desno, da ga odstranite iz seznama.

Brisanje obvestil in nedavno odprtih aplikacij

Odklepanje z obrazom

Android 4.0 prinaša novo varnostno funkcijo in sicer Odklepanje z obrazom. Zaslon lahko enostavno odklenete tako, da pogledate v telefon.
Odklepanje zaslona z obrazom nastavite v meniju Nastavitve -> Varnost -> Zaklepanje zaslona -> Odklepanje z obrazom. Sledite navodilom na zaslonu.

Odklepanje z obrazom

Upravljanje brskalnika s kretnjami

Za vklop priročnega menija odprite Brskalnik – Internet -> Nastavitve -> Nastavitve za Lab -> Hitri kontrolniki.
Prst postavite ob rob zaslona ter na rahlo podrsajte gor ali dol. Odpre se priročni meni. Na voljo so ukazi Nov zavihek, Zavihki, URL okno, Zaznamki, Meni.
Če želite določeno stran shraniti in jo brati v načinu brez povezave, pritisnite menijsko tipko -> Shrani za branje brez povezave.

Upravljanje brskalnika s kretnjami
Janus Trade, d.o.o.