Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 in S9+: Ustvarjena za nov način komuniciranja

Samsung Galaxy S9 in S9+ prinašata povsem nova doživetja s tehnologijo zajemanja super počasnih posnetkov, najboljšo kamero v svojem razredu, ki premaga noč, in smeški razširjene resničnosti za osebnejši način izražanja

BARCELONA, Španija – 25. februar 2018 – Samsung Electronics je danes predstavil Samsung Galaxy S9 in S9+, pametna telefona, ki ponovno oblikujeta način komuniciranja in doživljanja sveta. Oblikovana po meri sodobnega načina komuniciranja in izražanja s fotografijami, posnetki in smeški, Galaxy S9 in S9+ odlikuje preplet inovacij z napredno Samsung kamero. Galaxy S9 in S9+ se ponašata z novim objektivom z dvojima zaslonkama, ki sta del inovativne kamere, s katero ustvarjate svetle in jasne fotografije tudi takrat, ko je na voljo zelo malo svetlobe. In tako skupaj s tehnologijo zajemanja super počasnih posnetkov in smeški razširjene resničnosti ne zamudite trenutka - vaš vsakdan bo…preprosto epski.

Galaxy S9 in S9+, z izjemnimi stereo zvočniki podjetja AKG, zvočnim sistemom surround sound podjetja Dolby Atmos in brezkončnim zaslonom[1], ki je prepoznavni del Samsung dediščine, prinašata neverjetno izkušnjo zabave. Galaxy S9 in S9+ vključujeta SmartThings aplikacijo, ki povezuje vse obstoječe Samsung IoT storitve v eno celostno storitev.

Način, kako uporabljamo pametni telefon in komuniciramo, se je v zadnjem času zelo spremenil," je dejal DJ Koh, predsednik in vodja IT & poslovanja mobilnih komunikacij pri podjetju Samsung Electronics. "Z Galaxy S9 in S9+ smo redefinirali kamero pametnih telefonov. Ne le, da Galaxy S9 in S9+ uporabnikom omogočata zajemanje odličnih fotografij in posnetkov kjerkoli, temveč je to pametni telefon, ki je oblikovan tako, da uporabniku pomaga povezovati se z drugimi in se izraziti na najbolj edinstven način."

Kamera. Redefinirana.
Bistvo današnjih kamer je več kot le zajemanje fotografij – so sredstvo komuniciranja in povezovanja. Uporabniki želijo pametni telefon s kamero, ki združuje najsodobnejšo tehnologijo ter se z visokokakovostnimi fotografijami in orodji, ki skupaj oblikujejo edinstveno zgodbo, tudi izražati. Razvoj kamer Galaxy S9 in S9+ sledi tem ugotovitvam – super hiter Dual Pixel senzor z izjemno procesno močjo in pomnilnikom ustvari visokokakovostno fotografijo.

Galaxy S9 in S9+ kamero odlikuje:

  • Tehnologija zajemanja super počasnih posnetkov: Tehnologija super počasnih posnetkov (Super Slow-mo) omogoča zajemanje 960 posnetkov na sekundo, kar naredi vaše vsakodnevne trenutke preprosto epske. Galaxy S9 in S9+ nudita tudi samodejno zaznavanje gibanja (Motion Detection), inteligentno funkcijo, ki zaznava gibanje in avtomatsko začne snemati. Uporabniki lahko posnetku dodajo glasbeno podlago, ki jo lahko izberejo med 35 že vključenimi skladbami ali enostavno dodajo skladbo svojega najljubšega izvajalca. Uporabniki lahko preprosto ustvarjajo, urejajo in delijo GIF slike. Na voljo so kar trije različni načini ustvarjanja GIF slik, ki uporabnikom omogočajo, da vedno znova doživijo izbrani trenutek.
  • Kamera, ki premaga noč: Skrivnost dobre fotografije je dobra osvetlitev. Vendar se pogosto znajdemo v situaciji, ko so pogoji za dobro fotografijo daleč od idealnih in večina kamer na pametnih telefonih ima fiksno zaslonko, ki se ne more prilagoditi slabo osvetljenemu okolju, kar povzroči zrnate slike. Podobno kot šarenica v človeškem očesu, Samsung dvojna zaslonka (Dual Aperture)[2] (F1,5 / F2,4) samodejno zajame več svetlobe v temnih prostorih in manj svetlobe v svetlejših prostorih, kar omogoča zajemanje jasnih fotografij.
  • Smeški razširjene resničnosti: Samsung uporabnikom omogoča ustvarjanje smeškov, ki izgledajo, zvenijo in se gibajo kot oni. Smeški razširjene resničnosti uporabljajo algoritem za strojno učenje, ki temelji na podatkih in analizira 2D podobo uporabnika. Algoritem kartira več kot 100 obraznih potez, s katerimi oblikuje 3D model, ki se odraža in posnema izraze uporabnika, kot so mežik in kimanje. Smeški razširjene resničnosti povzamejo vaša resnična občutenja tako v posnetkih kot tudi v širokem naboru standardnih AGIF slik, ki jih je možno deliti na večini platform za pošiljanje sporočil.
  • Bixby: Samsung inteligentna platforma, vgrajena v kamero, uporablja razširjeno resničnost in tehnologije poglobljenega učenja ter zagotavlja uporabne informacije o okolju uporabnika. Bixby[3] z odkrivanjem in prepoznavanjem objektov v realnem času generira informacije na fotografiji, ki jo zajema kamera. Uporabniki lahko v realnem času prevedejo napise v tujih jezikih in pretvorijo valute s funkcijo prevod v živo. Poleg tega lahko najdejo informacije o svoji okolici, kupijo izdelke, ki so jih videli, ali spremljajo porabo kalorij čez dan.[4]

Zabava. Redefinirana.

Pametni telefoni so pogosto tista naprava, s katero ustvarimo zabavne trenutke. Zato je Samsung razvil napravo, ki s stereo zvočniki podjetja AKG, prinaša vrhunsko izkušnjo zvoka. Ne glede na to, ali uporabnik gleda najljubši film, ali posluša najnovejši album priljubljene skupine, je zvok čist, oster in bogat. Galaxy S9 in S9+ tudi podpirata Dolby Atmos, kar daje občutek 360-stopinjskega zvoka.

Zvočno izkušnjo Galaxy S9 in S9+ dopolnjuje Samsung revolucionarni brezkončen zaslon. Prvič predstavljen pri Galaxy S8, se drzen, svetel super AMOLED brezkončen zaslon, brez motečih okvirjev, zlije s telefonom. Prilagodljiva izboljšava kontrasta omogoča uporabo telefona tudi pri neposredni sončni svetlobi.

Naprava za povezan življenjski slog

Galaxy S9 in S9+, kot prva pametna telefona, ki podpirata novo SmartThings aplikacijo, predstavljata središče za upravljanje vseh vidikov povezanega življenjskega sloga, ne glede na to, ali ste doma, v pisarni ali na poti. SmartThings aplikacija bo omogočala povezavo z drugimi Samsung napravami in tudi z napravami drugih ponudnikov.

Naslednja generacija Samsung DeX uporabnikom, ki so nenehno na poti, zagotavlja celozaslonsko izkušnjo kar z mobilnim telefonom. DeX podloga, nov priklopni sistem, uporabnikom omogoča, da priključijo svoj Galaxy S9 in S9+ na večji monitor, tipkovnico in miško ter razširijo mobilno izkušnjo z izboljšanim urejanjem dokumentov ali igranjem iger na velikem zaslonu.[5] Uporabniki lahko z uporabo DeX podloge[6] naprave spremenijo Galaxy S9 in S9+ v sledilno ploščico.

Najboljši standard z Galaxy temelji

Samsung postavlja zlati standard za pametne telefone, vključno z odpornostjo proti vodi in prahu (Galaxy S9 in S9+ sta v razredu IP68[7]) ter možnostmi brezžičnega polnjenja. Galaxy S9 in S9+ gresta korak naprej. Napravi z microSD kartico podpirata razširljiv pomnilnik do 400 GB in sta opremljeni z najnovejšimi aplikacijskimi procesorji, ki ponujajo izjemne zmogljivosti ter sofisticirano obdelavo fotografij.

Galaxy S9 in S9+ sta zaščitena s Knox 3.1., najnovejšo varnostno platformo družbe Samsung, kar uporabnikom omogoča, da telefon uporabljajo brez skrbi za svojo zasebnost. Galaxy S9 in S9+ podpirata tri različne možnosti biometrične zaščite s prepoznavanjem šarenice, prepoznavo obraza in bralnik prstnih odtisov - tako lahko uporabniki izberejo najustreznejši način za zaščito svoje naprave in aplikacij. Naprava podpira Intelligent Scan, nov način verifikacije, ki za enostavno in hitro odklepanje telefona v različnih situacijah inteligentno uporablja kolektivno moč tehnologije prepoznavanja šarenice in obraza. Galaxy S9 in S9+ omogočata tudi Dedicated Fingerprint, ki uporabnikom omogoča uporabo drugega prstnega odtisa za dostop do zaščitenih datotek.

Galaxy S9 in S9+ z vgrajenim optičnim senzorjem, ki zagotavlja bogatjše in natančnejše informacije o zdravstvenem stanju[8], redefinirata vsakodnevno skrb za zdravje. Senzor omogoča sledenje faktorju obremenjenosti srca uporabnikov v realnem času.

Prodaja Galaxy S9 in S9+ se bo v Evropi začela 16. marca 2018. Na voljo bosta v bogati paleti barv, vključno s polnočno črno, koralno modro in vijolično.

Prednaročila Galaxy S9 in S9+ za Slovenijo so možna od 25. februarja 2018 pri izbranih partnerjih. Za več informacij o Galaxy S9 obiščite http://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-s9/.

[1] Brezkončni zaslon: skoraj brez okvirja, v celoti iz stekla in s sliko od roba do roba

[2] Dvojna zaslonka podpira F1,5 in F2,4 nastavitev. Dvojna zaslonka je pri Galaxy S9 del glavne kamere, medtem ko je pri Galaxy S9+ del razširjene glavne kamere

[3] Storitev Bixby se razlikuje glede na državo ali operaterja. Glasovni ukazi prepoznajo ameriško angleščino in korejščino. Vsi naglasi, narečja in izrazi niso prepoznani. Glasovni ukazi delujejo z izbranim rastočim seznamom Samsung in drugih aplikacij; seznam aplikacij najdete v " Glasovnih aplikacijah (Apps with Voice)" v vmesniku Bixby.

[4] Se lahko razlikuje glede na trg in mobilnega operaterja.

[5] Na voljo na izbranih pametnih telefonih Samsung s sistemom Android 8.0+. Priporočena je uporaba priloženega HDMI kabla in polnilnika. DeX podloga, tipkovnica, miška, zaslon so na voljo ločeno.

[6] DeX podloga vključuje HDMI kabel, stenski polnilnik in podatkovni kabel. Dodatki, vključno z monitorjem, se prodajajo ločeno. Priporoča se uporaba originalnega HDMI kabla in polnilnika. DeX podloga podpira tudi Galaxy S8, S8+ in Note8.

[7] Temelji na testnih pogojih potopitve do 1,5 m globoko v sladko vodo do 30 minut. Preostanek sperite/obrišite do suhe

[8] Samo za vsakodnevne športne aktivnosti